Welkom!

Welkom op de site van amateurschilder Kees Bergman. Bekijk de gemaakte schilderijen en pentekeningen die ik gemaakt heb.

Geniet van de werken die gemaakt zijn in acrylverf of die in inkt zijn uitgevoerd.

Montagnarde

Montagnarde is de naam die ik gebruik voor mijn werken. Het is eigenlijk een vertaling van mijn achternaam naar het Frans! Ik teken de werken overigens wel gewoon met C.A.M. Bergman.

Over mij

Altijd heeft tekenen en schilderen mijn aandacht getrokken. Op de lagere school vond ik het leuk om tekeningen te maken.

Later bij de opleiding voor onderwijzer heb ik kennis gemaakt met het maken van schilderingen met vetkrijt en waterverf.

In het onderwijs op de basisschool vond ik het leuk om tekeningen met kleurkrijt op het bord te zetten. Soms gewone en soms ook hele grappige.

Dat laatste vooral rond het feest van Sinterklaas.

Buiten het schoolgebeuren kreeg ik de mogelijkheid om een cursus tekenen en schilderen te gaan volgen.

Dit doe ik nu al verschillende jaren en leer er nog steeds van.

De cursusleider, zelf kunstschilder van beroep, zorgt er steeds voor dat de uitgestalde voorwerpen me steeds weer uitdagen om het werkstuk tot een goed einde te brengen. Daarnaast worden ook aanwijzingen gegeven bij eigen ideeën, zodat het werk tot een goed einde wordt gebracht.

Het geeft een goed gevoel als het werk voldoening geeft.

Kees Bergman
Kees Bergman

Blog

We zijn nog bezig

We zijn nog bezig met de website. We hebben ondertussen iemand die de foto’s kan maken voor de achtergronden maar ook van de diverse werken. Op de site zie je al een aantal voorbeelden van wat oudere werken die ik heb gemaakt. Kijk dus gerust alvast wat rond!